Koldskål

Der er ikke noget bedre, end at forkæle en nybagt mor med en frisk og sød dessert på en varm sommerdag. Denne friske koldskål med en mild smag af citron og vanilje er nemt at lave, og kan med fordele laves dagen før. Den serveres bedst kold, og gerne toppe det med lidt frugt og bær, og frisk mynte. En af min absolut yndlings at lave om sommeren.

Rigtig god fornøjelse!

Ingredienser:

  • 2 karton vanilje yoghurt fra alpro

  • 5 dl plantemælk (Havremælk)

  • 1 økologisk citron (skallen og saften)

  • 2 tsk vanilje sukker

  • Kammerjunker

Fremgangsmåde:

Til 4-6 personer

Hæld yoghurten op i en skål. Tilføje evt. en smule plantemælk i kartonen, og ryst det godt, for at få de sidste med. 
Tilføje derefter plantemælken og rør godt rundt. 
Riv hele citronen, og tilføje i skålen sammen med vaniljesukker. Halvere derefter citronen og tryk alt saften ud i skålen og rør koldskålen godt rundt. 
Lad den stå på køl og hvile i 15 - 30 minutter. Du kan også med fordel lave den dagen før.  Jo længere tid, den får lov til at trække, jo mere fremtræden vil citronsmagen være. 
Tilføje *kammerjunkerne hele eller knuste - som du foretrækker. Toppes evt. med frisk mynte, frugt og bær m.m.

*Karen wulf har lavet nogle veganske kammerjunker, vis nok i en grøn pose, ellers plejer de mindre og billigere poser fra netto at være veganske. Du  kan evt. se bag på pakken om der er æg, smør eller mælk i, hvis du gerne vil undgå animalske fødevare.